road tripping

Al te vaak voelen de dagen als een race tegen de klok en soms moet ik toegeven dat er weer een maand is voorbij gevlogen zonder dat ik er erg in had.. Begrijp me niet verkeerd: een doorsnee dag betekent voor mij hier doorgaans niet zoveel stress, daarom woon ik hier nog steeds graag. En de meisjes hebben zoveel hobbies dat ik ze amper kan opsommen.. Maar af en toe proberen we “wat leuks te gaan doen”. Maar aangezien hier het entertainment niet wordt aangeboden in kant-en-klare pakjes genaamd Plopsaland etc, moeten we iets anders verzinnen. Met mooi weer is dat meestal gaan zwemmen, nu is het nog een beetje te koud. Dus.. de zondagse road trip deed zijn intrede.

Wat begon met een fiets en een route in de buurt is ondertussen veranderd in uren weg met de auto. “Fijn een stukje rijden” zegt Aart dan smalend, met een blik die lijkt alsof hij ons voor gek verklaart maar toch is het hij die de routes uitstippelt – en ze eigenlijk allemaal ook al van kindsafaan kent. Vaak gaat onze trip dan gepaard met zijn uitleg “2 jaar geleden was ik hier eens met mijn broer met de motorfiets en toen reed ik hier vast” of “Nick’s vader probeerde deze droge rivierbedding eens over te steken toen er nog water doorstroomde en zijn land cruiser is toen meegesleurd”. Superverhalen vind ik dat.

Wat me nog het meest meevalt aan deze tripjes is dat ik de alledaagse frustraties helemaal achter me laat. De incompetente secretaresse, mijn inadequaat kiswahili, de corrupte politie-agent, het gebrek aan stroom.. ik vergeet het allemaal volledig. Ik word herinnerd aan de schoonheid van dit land en zijn volk. De Massai die met zijn paars-rood geruit kleed achter zijn kudde aanloopt, de armen geplooid op de stok die horizontaal in zijn nek rust. De oneindige afstand ver die je kan kijken, soms door stof en brandende hitte omgetoverd in een fata morgana. Het landschap dat bestaat uit lijnen – bruine, groene, gele, oranje, blauwe lijnen die als een reeks kleurpotloden in een doos netjes langs elkaar liggen.

Toch maar eens overwegen om die investering in een goede spiegelreflexcamera te doen. Afrika is zo’n dankbaar onderwerp..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.