Twee weken in beeld

Menig blog-collega post wel eens een weekoverzicht met foto’s. En hoewel ik dat super vind, a picture and thousand words en van die dingen, doe ik dat dus nooit. Ik zet elke dag 1 foto op Flickr en ik maak maand-overzichtjes op Facebook. Ik vind dat genoeg. Niet dat ik er niet meer tijd wil insteken hoor, maar straks heeft iedereen daar in België nog overkill zeg..

Op Facebook foto’s zetten zou ik in principe niemand aanraden. Maar ik woon nu eenmaal in Tanzania en ik wil niet Jan en alleman zijn inbox vol foto’s steken – of het nu een belangrijke broer of een sporadische vriendin is..

Ik moet wel toegeven dat ik dat Project 365 op Flickr echt leuk vind. Niet alleen vind ik het helemaal geen corvee om dat dagelijks te doen, maar het leerde me ook anders te kijken naar dingen. Ik zet soms al eens een foto gewoon voor de esthetische factor, maar meestal probeer ik toch het verhaal in de foto te steken. En zo ga je ook andere perspectieven proberen en anders foto’s nemen. Veel geleerd tijdens dat project.. mag ook wel, op 15 maart heb ik het een jaar gedaan.

http://www.flickr.com/photos/vleermeisje/

Maar deze week doe ik het dus wel.. een foto-overzichtje

Celeste eet, slaapt (bijna), en leeft met skeelers tegenwoordig. Gisteren kwam ze uit bad en ging ze in chuppie (onderbroek) skeeleren

Verder is ze in de ban van autorijden.. elk zij-weggetje wil ze aan het stuur

Ik carpool met Belgische en Nederlandse mama’s – ik heb altijd blondjes in de auto.. Na school stoppen we wel eens voor een gebakken maïskolf.

En toen stopte ik langs de kant van de weg om even naar deze man te kijken: een stronk wordt een stoel, mooi om te zien

En toen was er een internationaal festival waar Afrikaanse en Indisch werd gedanst, er Hollandse poffertjes werden gegeten en meer..

Axelle speelt dwarsfluit en Celeste speelt gitaar, sinds kort tonen ze ook elkaar hoe dat moet, binnenkort jamsessies denk ik zo

Op weg van school naar huis, stappen we meer dan eens op de shamba (kwekerij, frambozen in dit geval).

Meestal wordt er dan gefietst, dit keer was het badminton. Oh ja, en frambozensap gedronken natuurlijk, dat spreekt voor zich.

Oscar (van de buren) verjaart en ik kreeg het ambitieuze plan zelf iets te maken.. Het staat hierbij vast: ik ben geen geduldige naaister.

                            

Axelle was person of the week, dat betekent een spreekbeurt op donderdag.. We hadden het over de 3 landen waar ze woont en dat de tijd niet op al die plaatsen dezelfde is omdat de aarde draait. Na haar uitleg zei 1 klasgenootje: “is that really true?”

2 thoughts on “Twee weken in beeld

  1. Pingback: Twee weken in beeld | Wijvenblogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.