het multitaskende superwijf

Ik vond dat ik toch wel alle eerlijke posts met de maskers af moest schrijven voor ik deze stoef-post had verdiend. Dus god zij dank voor inhaaldag want dit is bericht nummer 4 op 1 dag. En normaal ga ik pas over tot stoefen na 2 glazen wijn maar voor deze ene keer wordt dit tegelijk een nuchtere én een weinig bescheiden blog, maar het is omdat het moest he, je vroeg erom!

Ik ben een grote fan van organisatie en efficiëntie, alles kan beter. En hoewel mijn baas zich dat laat welgevallen als ik weer eens een bepaald onderdeel op kantoor onder handen neem en er een beter systeem voor in de plaats ontwerp, wordt er thuis plagerig gelachen met mijn obsessieve, compulsieve drang om alles te perfectioneren.

Zo kwam het dat ik laatst de koelkast had uitgemest en ik alle sauzen geplaatst had onder een bepaald openklap-rekje.
Het lief lachte spottend: “aaaaaaah… al die jaren heb ik nooit geweten waarom dat dingetje scharniertjes had maar jij vindt dat natuurlijk”.
Waarop ik zei “lach maar, ik zou vrouwen thuis kunnen gaan helpen hun keuken te organiseren en daar geld voor kunnen vragen”.
Waarop hij weer: “Nee, jij zou thuis vrouwen gaan helpen, dan zou je boeken uitgeven met tips, en producten ontwerpen die helpen organiseren, vervolgens zou je jezelf marketen als ‘life coach’, en dan zou je op Oprah komen om die boeken en producten te verkopen en workshops te geven, en dan pas zou je gelukkig zijn..”

En hoewel mijn lief mij kent als de beste, en ik hier naar waarheid veel kritiek kan uithalen: dat ik vaak overdrijf, dat ik soms niet kan loslaten en relaxen, dat ik ‘alles-of-niets’ denk, dat ik doordram etc, toch verkies ik zijn opmerking als een compliment te interpreteren. Ik ben efficiënt, ambitieus, veelzijdig en volhardend. Voila. En als hij dat niet zo bedoelde, dan is dat zijn eigen schuld want ik ben normaal een goede communicator. Neh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.