Vakantie

Het zal misschien gek klinken maar zodra ik me voorbereid op een vakantie in België, is het moeilijk om me op een Afrikaanse themabrief te concentreren omdat ik met mijn hoofd al in Leuven ben.. Ik heb geen gebrek aan inspiratie hoor, inspiratie genoeg,  het ‘potentiële themabrieven’-lijstje staat in mijn notitieboek (not kidding) maar als je een boodschappenlijstje voor de volgende 6 maanden aan het samenstellen bent op de volgende pagina in datzelfde notitieboek, loop je in je hoofd al rond in de Carrefour of de Makro. Dat een mens dat kan missen, uitgerekend dat, onvoorstelbaar. Bovendien moet ik mezelf organiseren: ik moet nu al verjaardagscadeautjes en Sinterklaascadeautjes voor de meisjes kopen.. Dus de Fun, de Hema.. allemaal op het lijstje.

Omgekeerd geldt het ook: ik heb een België-doos in huis waar zowat 6 maanden (tot een jaar) lang cadeautjes en souvenirs in worden verzameld, die meegaan zodra we nog eens richting Brussel vliegen. Dat variëert dan van koffie voor de broer, baby-dingetje voor pas bevallen zus, baby-cadeautje voor vriendin die op bevallen staat, handgemaakt foto-frame voor de verjaardag van het lief zijn oma. Als expat denk je in periodes van 6 maanden of een jaar.

Gek genoeg vertaalt een nakende vakantie zich bij mij voor het vertrek ook altijd in een lente schoonmaak, want ik kom graag terug in een net huis. Tapijt naar de droogkuis, alle honden in bad, de bekleding van de zetels afhalen en wassen, alles schrobben met Detol.. Nestdrang elke keer de kinderen thuiskomen, is het denk ik ook wel.

Bovendien is het lief uit Nederland dus in de volgende 3 weken gaan we de volledige toer Nederland-Vlaanderen doen als ik zijn planning zo eventjes bekijk. Dan nog wat intensief sporten er tussendoor en ik zal een vakantie nodig hebben om te bekomen van de vakantie.

Ook net vernomen dat de bruiloft van het zijn lief zijn oudere broer vastligt: begin December worden we verwacht in Peru. De bruiloft is in Ica, de week ervoor is de vrijgezellenavond in Cusco en de week erna moeten/kunnen/mogen we naar Santiago in Chili want het koppel verhuist naar daar.. Geen idee hoe ik dat nog allemaal ingepland krijg.. laat staan in mijn hoofd.. want in mijn hoofd zit ik in de Carrefour!!

Als je me dus niet meer hoort tot in September, dan weet je waarom. Misschien moet ik eens een thema-brief doen over het fenomeen ex-pat, het is een raar leven soms..

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.