Noord Serengeti

Mensen die aan het strand wonen, die gaan bijna nooit zwemmen. Zo komt het dus dat ik af en toe een dagje op safari ga, maar echt een hele reis van 2 weken, met Tarangire – Ngorongoro – Serengeti en Zanzibar aanéén gebreid for an experience of a lifetime  – zoals ik dag in dag uit organiseer voor anderen – dat deed ik dus zelf nog nooit. Ik ben wel op al die plaatsen geweest maar ik ben gespecialiseerd in de 24 uur-tripjes, zo blijkt.

Zo kwam het dus dat ik nog nooit in het Noorden van de Serengeti was geweest. Dat is niet meteen een gebied waar je eventjes in 24u met je auto heen rijdt, een gebied zo groot als België maar zonder asfalt. Ik maakte dus even vreugdesprongetje (enkel in gedachten dan) toen mijn baas – met een zucht omdat ie dacht dat ie me een helse taak gaf – me naar Tarime bij de Keniaanse grens stuurde.  Toegegeven, ik moest het in 24 uur doen, vond hij..

Maar een hoop telefoontjes verder, afwisselend van collega’s bij een vliegtuigmaatschappij (preferred partners heet dat dan) tot vrienden die nu een lodge runnen als managerskoppel, en ik had mijn plannen voor het weekend rond: vlucht Arusha – Tarangire – Manyara – Lobo – Kogatende – Tarime, een bezoekje aan de grens met Kenya, en een nachtje in Sayari Camp. Het enige spijtige is dat ik alleen moest gaan, mooie ervaringen delen maakt ze toch altijd zoveel mooier. Maar goed, het was ‘werk’. En yeay, ik doe mijn werk graag!

En één van mijn meer recente themabrieven ging nog over de migratie, en waar viel ik middenin daar bij de Mara River? Echt indrukwekkend, en meteen een river crossing, zoals ik al schreef. Kan je de dingen ook positief jinxen? (Geen foto helaas.. maar wel een herinnering)

En die lodge die mijn vrienden runnen.. amai amai, een oasis van luxe in het midden van de eindeloze vlakte met af en toe de zogenaamde ‘kopjes’ (uitstekende grote stenen). Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in het Maasai trouwens. Ik kreeg de honeymoonsuite trouwens, want dat was enige lege tent (wat je een tent noemt).

Maar misschien laat ik de foto’s beter voor zich spreken..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.