West-Kili

Toen ik hier pas woonde, reden we erg vaak naar West-Kilimanjaro. Daar ligt een farm van een Nederlander, en in een ver verleden was die Nederlander een partner van het bedrijf van Stephan, mijn man. De Nederlander heeft zich ondertussen uit het bedrijf teruggetrokken, Stephan is mijn man niet meer en woont in Mexico.. Tien veel bewogen jaren hier in Afrika, zeg maar.

West-Kili ligt op zowat anderhalf à twee uur rijden van mijn huis. Het eerste stuk is asfalt en rijdt oké, buiten het feit dat je om de haverklap wordt tegengehouden door politie die een bribe willen. Maar ik heb 2 jaar op een uur rijden van thuis gewerkt en ik ken die weg uit mijn broekzak, ik ben meesteres van de excuses en de onschuldige glimlachjes. “My husband will not allow me” is altijd een goeie, die werkt altijd in een male dominated society, want je ziet die mannen denken “aaaaah, die luistert naar haar man, dat is goed”.

(Qua travel tips kan de Lonely Planet hier niet aan tippen hoor: schrijf hem op!)

Enfin.. het tweede stuk is rode zandweg en variëert van oké tot zeer slecht, zeker als je in het regenseizoen gaat. Je klimt ook een heel stuk dus mijn autootje moest dit keer serieus werken, minder zuurstof dan waar de motor op berekend is en van die dingen naar ‘t schijnt. Je slaapt er ook anders trouwens, op zo’n hoogte.

Toen we jaren geleden naar die farm reden, was het gewoon een werkende bonenkwekerij en de toenmalige manager Joop was een vriend van ons. Dus om te ontsnappen aan het drukke stadsverkeer was het ideaal. En dat uitzicht, dat uitzicht, je kan daar op de veranda zitten en gewoon staren..

Tegenwoordig is er een mega-grote groententuin bijgezet en staan er wat beesten (varken, geit, schaap, paard..) en wordt het manager-huis uitgebaat als Bed&Breakfast. Dus ik trok er met de meisjes heen..

Negen veelbewogen jaren:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.