Myanmar (Burma)

Al sinds 1989 heet voormalig Burma nu Myanmar. Maar omdat er nogal veel discussie is over het militair regime dat er de plak zwaaide, erkende niet iedereen die naam. De Verenigde staten bijvoorbeeld niet, de verenigde Naties dan weer wel. Sinds 2011 is het regime echter veranderd en sindsdien staat er heel wat te gebeuren in Myanmar.

Ik volg dat allemaal niet zo op de voet maar omdat ik vorige week bezoek kreeg, ben ik wat gaan googlen en lezen. Het bedrijf waar ik voor werk, heeft zowat 60 kantoren in 30 landen, give or take. Die kantoren zijn in enkele gevallen marketing en verkoop, maar in de meeste gevallen een operationeel kantoor voor een reisbestemming. Met alle veranderingen die nu moeten gebeuren in het Myanmar-kantoor kregen we een Francaise op bezoek in het Tanzania-kantoor. Het Tanzania-kantoor bestaat dan ook al 50 jaar.

Ik heb het gevoel – als ik haar verhalen zo hoor – dat het toerisme in Myanmar nog een lange weg af te leggen heeft.. Slechte service voor veel geld en het stopt de toeristenstroom niet want iedereen wil het nieuw opengestelde land wel zien. Als je dat dan vergelijkt met Thailand of Indonesie, daar krijg je net goede service voor weinig geld.. Ik voorspel een hoop investeerders en hotels die als paddestoelen uit de grond gaan schieten de komenden jaren.

Bij mij staat het niet meteen op mijn verlanglijstje maar dat is omdat er andere dingen eerst staan, in principe wil ik alles wel een keer zien natuurlijk. Maar ik laat u even mee genieten van de foto’s die ze me toonde..

myanmar

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.