Outdoor pursuits

Mijn meisjes doen op school OP-trips. Dat staat dan voor outdoor pursuits. (Ik moet daar altijd over nadenken want kan het niet onthouden.) In feite wil dat dus zeggen dat ze leren kamperen, en wat ze dan “hiking and trekking” noemen (wandelen is zo’n domme vertaling in deze context). Die uitstapjes zijn niet verplicht en kosten extra geld dus niet iedereen neemt deel. De meesten beginnen wel vol goede moed maar de kosten en moeilijkheidsgraad gaan omhoog dus gaandeweg vallen er toch mensen af. Het ultieme doel is dan om bij je afstuderen de Kilimanjaro beklommen te hebben. Dat vind ik wel een mooi doel. Staat vast ook goed op je college application. En op menig bucket list.

Ik stimuleer de meisjes ontzettend om dat te doen en vol te houden. Ik dacht dat ik veel pep talks zou nodig hebben maar ze doen het gelukkig ook zelf heel graag. Axelle had eens een keertje zware regen, was doordrenkt, tot natte voeten en natte rugzak-inhoud toe, maar ze bleef enthousiast. Gelukkig.

Ondertussen hebben we ook al raad van professionelen gevraagd en gevolgd dus ze hebben de hele uitrusting, met juiste kwaliteit polyester en katoen en gewicht, camel bag etc. Het bleek besmettelijk, dat enthousiasme en hun verhalen achteraf, want ondertussen doe ik ook mee en zijn we ook al met ons drietjes gaan hiken, en de go-pro en waterdichte behuizing voor de camera is ook al aangeschaft..

De school doet dat natuurlijk om wat bekwaamheid, vertrouwen, en discipline aan te leren, het is ook goede lichaamsbeweging, maar het is ook gewoon echt bevredigend om na 7 uur wandelen te genieten van een prachtig uitzicht en dan je loodzware schoenen uit te gooien. (En het vormt vast een gezond evenwicht met de 5-sterren lodges die we af en toe mogen bezoeken.)

img_0784

Axelle spendeerde 3 dagen in de Usambara Mountains

img_5388

We wandelden met ons drietjes van de Empakai krater naar Lake Natron

meisjes-naar-base-camp

Beiden meisjes gingen reeds naar Kilimanjaro base camp

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.