Familie vakantie

Het is vrij ironisch: ik steek extra tijd, geld en moeite in een eigen website en als resultaat post ik amper nog berichten. Zoals alles in het leven gaat ook mijn blog met pieken en dalen neem ik aan.
Nochthans, het is niet omdat ik niets te vertellen heb en er niks gebeurt. Het tegendeel is waar: in feite ben ik te druk met vanalles – waaronder levensbelangrijke beslissingen nemen, dat wordt zeker een blogpost binnenkort! – en dus komen die blog posts er niet meer van.
Maar in de tussentijd nam ik ook nog eens vakantie. Het was tot mijn grote verbazing twee jaar geleden dat ik in Belgie was. Dat is in 15 jaar buitenland nog nooit gebeurd, normaal ging ik toch altijd minstens jaarlijks. Maar goed, het was dus nu wat langer. En je kan je dat als niet-expat misschien niet goed voorstellen, maar mijn vakanties in Belgie voelen niet echt altijd als vakantie. Niet slechter, niet beter, gewoon anders. Niet als die typische een-week-aan-het-strand-en-niks-doen vakanties. (Een weekend Zanzibar is niet hetzelfde.) En uiteraard ook niet als een citytrip-met-musea-en-bezienswaardigheden vakantie.(Al kijk ik soms mijn ogen uit om te zien wat er in Leuven veranderd is.)
Maar waarom vertel ik dat nu? Door wat gekonkelfoes tussen mijn oudste dochter en mijn broers, kreeg ik een ticket Spanje cadeau! Dus 3 gezinnen en ik, op naar de Costa Blanca! (Spijtig genoeg zonder mijn eigen kroost.) Wat me nog het meest opviel: het deed me ontzettend hard denken aan de familievakanties van vroeger, waarvan ik niet eens besefte dat ik ze zo hard miste. Uitslapen, zon, zwembad, strand, een keer de stad in, uit eten, en vooral niks doen.. Ik was helemaal vergeten hoe dat ging. Maar het was super. Moeten we nog eens doen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.